ÚVOD > KUCHYNĚ > DYNAMIC SPACE > Důležité principy
Většina zákazníků, kteří si koupili kuchyň, zjistí až příliš pozdě, že potřebuje více úložného prostoru. Tomuto nedostatku se dá zabránit, když si před naplánováním kuchyně provedete průzkum potřeby úložného prostoru podle zónového plánovače firmy Blum.
Každý správný návrh kuchyně by měl začínat rozvržením kuchyně do pracovních zón. Pět zón DYNAMIC SPACE tvoří (uspořádání pro praváka): Zásoby, Ukládání, Mytí, Příprava, Vaření/pečení. Jejich uspořádání a rozdělení by mělo být ušito na míru Vašim potřebám a zvyklostem při práci v kuchyni.
Dvířka ve spodních skříňkách jsou ergonomicky velmi nevýhodná: Uložené předměty musíte pracně hledat, protože nemáte o obsahu skříňky přehled. Musíte se k nim shýbat anebo případně musíte část obsahu skříňky vyndávat, abyste se dostali k hůře dostupným předmětům, uloženým hluboko vzadu. Naproti tomu zásuvky a výsuvy poskytují dobrý přehled a přímý přístup.
Ještě více komfortu nabízejí zásuvky a výsuvy, opatřené plnými výsuvy.
Proti částečným výsuvům mají tu výhodu, že Vám umožňují dokonalý
přehled a přístup i k nejvzdálenějším částem skříňky. Vnitřní dělení
navíc zajišťuje pořádek a přehlednost.
Díky vysoce hodnotným řešením kování fi rmy Blum přichází do kuchyně perfektní pohyb. S cílem učinit z otvírání a zavírání nábytku emocionální zážitek.